Nega obraza

Vzemite si čas za vašo lepoto.

Nega obraza je zelo pomembna za lepo kožo. Z njo omilimo gubice, jo nahranimo, sčistimo odmrlih celic, koža pa dobi mehkobo, svežino in sijaj.  Nega obraza vpliva na sprostitev in umiritev celotnega telesa. Uporabljamo priznano kozmetiko Biodroga, ki jo prilagodimo tipu vaše kože.

Postopek nege:

Kožo najprej površinsko očistimo s čistilno peno ali čistilnim mlekom, nato opravimo encimski, mehanski ali kemični piling. Uporaba encimskega pilinga je ustrezna pri občutljivi in problematični koži kot tudi za področje kože okoli oči in ustnic. Mehanski piling vsebuje večje ali manjše trde delce, v obliki granul ali mikro zrnc. Z njim odstranimo s kože odmrle celice, odvisen pa je od intenzivnosti in drgnjenja delcev po koži. Kemični piling deluje na osnovi aktivnih snovi, kot so sadne kisline (AHA oziroma alfa-hidroksi kislina, beta-hidroksi kislina, citronska in jabolčna kislina, encimi ananasa, papaje). Ti pilingi vsebujejo do 30 odstotkov sadnih ali mlečnih kislin.

 

Nadaljujemo z ultrazvočnim čiščenjem kože. Ultrazvočno čiščenje obraza je funkcija ultrazvoka, ki ima možnost čiščenja kože. Proizvaja ultrazvočno vibriranje, ki na koži povzroči, da nečistoče odplavi na površje, kjer jih istočasno tudi postrga stran. Loj se tako zelo kvalitetno odstrani brez poškodb tkiva.  Ogrce odstrani brez neprijetnega stiskanja ter povzročanja rdečice. Pripomore k hitrejši regeneraciji kože, le to napne, zmanjša gubice in povzroči večjo elastičnost tkiva.

 

Lahko se uporablja tudi namesto vapozona. Nekateri ljudje imajo občutljivo kožo, vidne kapilare, drugi imajo občutek dušenja, ko jim para piha v obraz. V teh primerih se lahko visokofrekvenčni ultrazvočni čistilec kože uporabi za samostojno čiščenje.

 

Na obraz nanesemo ampulo, katero vtremo z ultrazvokom. Terapija z ultrazvokom je namenjena globinskemu vlaženju, deluje proti drobnim gubicam, posebej primerna je za suho in problematično kožo.  Deluje tudi proti utrujeni koži, izboljša prekrvavitev in vnaša hranilne snovi globoko v kožo.

 

V naslednjem koraku na obraz nanesemo masko ter masiramo obraz in dekolte. Masaža obraza in maska bosta delovali pomirjujoče na vaše počutje. Masaža v splošnem pripomore k bolj čvrsti in prožni koži, zavira nastanek gubic, koži pa ponovno povrne sijaj. Masažo izvajamo z nežnimi, krožnimi ali spiralnimi gibi.

 

Na koncu nanesemo še kremo okrog oči in ustrezno dnevno kremo.